donderdag 16 april 2015

Verdiepding 12, Landelijke ontwikkelingen

Dat we landelijk één logo en vormgeving hebben vind ik een mooie ontwikkeling. Je herkent op deze manier heel duidelijk de Bibliotheek in welke plaats je ook bent. Ook een heel goede ontwikkeling dat je tegenwoordig eigenlijk alles op de site kunt opzoeken, verlengen, reserveren, downloaden, betalen etc. Het wordt de mensen gewoon steeds makkelijker gemaakt.
De e-books gaan steeds meer terrein winnen maar gelukkig blijven er voorlopig nog genoeg mensen gewoon naar de bieb komen om een "echt" boek te komen halen.


Onze site wordt ook steeds duidelijker hoewel je merkt dat veel mensen gewoon niet goed lezen. Er werd op goede vrijdag vaak gebeld met de vraag hoe laat we dicht gingen omdat ze het niet konden vinden op de site. Dan ga je zelf ook maar even kijken want wie weet was het vergeten ofzo, maar nee hoor, er toch echt duidelijk een kopje met aangepaste openingstijden.
WelkBoek was ik wel bekend mee, maar heb nog geen klanten erover gehoord. Ik heb op onze site gekeken en zie dat je WelkBoek pas ziet als je kijkt bij tabblad collectie. Je kunt natuurlijk niet alles op de 1e pagina zetten maar ja, mensen moeten echt bewust de verschillende tabbladen openen voordat ze zien wat we allemaal te bieden hebben en ik denk dat ze zo veel missen. Want nogmaals....mensen lezen nou eenmaal niet verder.
We hebben nu wel folders over de e-books en muziek luisteren etc. maar misschien moeten we een folder maken waar al deze handige dingen op staan zodat ze in een opslag zien wat we te bieden hebben.
Dus al met al positieve ontwikkelingen maar het blijft belangrijk dit zo simpel en duidelijk mogelijk aan de klant aan te bieden.

1 opmerking:

  1. Binnenkort wordt het meerjarenbeleidsplan gepresenteerd/uitgegeven. Die komt volgens mij ook op de website en als folder. Daarin zie je goed hoeveel we doen :)

    BeantwoordenVerwijderen